Werkvakantie: Goed voorbereiden op je vakantie

Geld verdienen tijdens uw vakantie. Dat klinkt bijna als werken – en dat is het ook (vandaar misschien de naam). Werkvakanties zijn er in verschillende vormen en maten en ze lopen uiteen van het in kaart brengen van het koraal tijdens je vakantie naar de Seychellen, tot druivenplukken in Frankrijk. In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten!

Vakantie, maar niet niet als toerist

U kunt ook een werkvakantie vieren uit idealistische motieven. Zo zijn er diverse mogelijkheden om een avontuurlijke reis te maken door een ontwikkelingsland en tegelijk daadwerkelijk uw steentje bij te dragen. Ook het zogenaamde eco-volunteering is hierbij in trek. U komt op plaatsen waar bijna geen toeristen komen en helpt mee aan het beschermen en het behouden van de plaatselijke flora en fauna.

 

Kost en inwoning inbegrepen?

Vaak zijn kost en inwoning inbegrepen bij de reis of tegen een spotprijs te krijgen. Toch zijn werkvakanties vaak niet gratis. Alleen het ticket van de retourvlucht moet vaak al betaald worden en dat kan aardig in de papieren lopen als het om verre reizen gaat. Het is daarom aan te raden om de prijzen van vliegtickets online te vergelijken. Dat kan bij speciale websites die het aanbod van alle populaire touroperators inzichtelijk maken.

 

Geweldige ervaringen

Werkvakanties zijn hoe dan ook een prachtige manier om een land te ontdekken door andere ogen dan de ogen van een toerist. Het is een unieke ervaring die u veel kan opleveren. Niet alleen op financieel gebied, maar ook op het vlak van persoonlijke groei en ontwikkeling. Je maakt hele mooie momenten mee die je niet snel zal vergeten. Vaak organiseren deelnemers na terugkeer van hun vakantiebestemming een avond waarin ze aan vrienden en familieleden vertellen wat ze hebben gedaan (met een leuke powerpoint).

 

Speciale reisverzekering is er belangrijk

U bent dan wel aan ‘t werk, maar ook op vakantie. Een reisverzekering is dan geen overbodige luxe. Bedenk wel dat bijzondere risico’s die voortvloeien uit uw werkzaamheden, niet gedekt zijn. Hoe dan ook, uw premie reisverzekering weet u al binnen een minuut. Wow, je gaat als Au Pair naar het buitenland? Spannend! Naar een vreemd land en daar bij een nieuw gezin zorgen voor kinderen die je nog niet kent… Hopelijk ga je een bijzonder avontuur tegemoet, waarbij je natuurlijk wel graag net zo goed verzekerd wilt zijn als dat je thuis bent! Voor speciale Au Pair-verzekeringen zijn er verschillende aanbieders (waaronder bijvoorbeeld OOM, Tasman en Mondial Assistance), waarbij je vaak zelf je pakket van verzekeringen kunt samenstellen. De basisverzekering dekt je doorgaans in tegen extra kosten van een eventuele noodsituatie, zoals het moeten terugkeren naar Nederland vanwege ernstige ziekte of bij het overlijden van een familielid. Ook verzeker je je voor de overkomst van je familieleden naar het buitenland, mocht jou iets ernstigs overkomen. Naast de basisdekking kun je dan nog extra verzekeringen afsluiten, voor bijvoorbeeld je bagage, inboedel of rechtsbijstand. Vergelijk voor je op reis gaat de verschillende aanbieders met elkaar en sluit de verzekering samen die bij jou en je reisbestemming past.